BABKA ORZECHOWA “ORZECHOWY ZAWRÓT GŁOWY”

Składniki:
180 g oleju rzepakowego
20 g oleju z prażonych orzechów laskowych TREE NUTS
6 jajek
300 g cukru
15 g cukru waniliowego
220 g mąki pszennej
50 g mąki odtłuszczonej z prażonych orzechów laskowych TREE NUTS
80 g mąki ziemniaczanej
10 g proszku do pieczenia
bułka tarta
3 foremki do pieczenia

Przepis:
Piekarnik rozgrzać do 180°C. Utrzeć na ciepło jajka z cukrem (ręcznie lub przy pomocy robota kuchennego). Do masy dodawać stopniowo olej. Następnie dodać mąki i proszek do pieczenia, wyrobić na jednolitą masę. Małe foremki (np. aluminiowe) ok. 20 x 8 cm wysmarować olejem i posypać bułką tartą. Masę rozlać do ok. połowy wysokości foremek. Wstawić do rozgrzanego piekarnika. Po 20 minutach zmiejszyć temperaturę do 160°C. Łącznie piec 45 minut.

NASZE PRODUKTY

1
TWOJE ZAMÓWIENIE