Więcej przepisów, filmy i praktyczne wskazówki znajdziecie na Instagramie Alicji.

KLUSECZKI Z SERKA WIEJSKIEGO Z PIECZONYMI POMIDORKAMI I PESTO

Składniki na dwie porcje:

– 200g serka wiejskiego lekkiego
– 1 jajko
– 100g mąki orkiszowej/pszennej zwykłej
– szczypta soli
– 300g pomidorków koktajlowych
– 5g oliwy z oliwek
– sól, pieprz, oregano
– pesto z rukoli i orzechów laskowych przepis tutaj

Przygotowanie:

  1. Zaczynamy od przyprawienia i upieczenia pomidorków w 200*C przez 15-20 min (airfryer).
  2. Składniki na kluseczki blendujemy. Odstawiamy na 5min. W garnku (najlepiej z szerokim dnem)
    zagotowujemy wodę, solimy. Łyżką nakładamy masę i kładziemy na gotującą się wodę. Po 2-3 min
    kluseczki będą gotowe.
  3. Ugotowane kluseczki łączymy z pesto. Jeśli potrzeba, dodajemy nieco wody z gotowania. Podajemy
    z upieczonymi pomidorkami i świeżą bazylią.

Makro w porcji: 470 kcal, 28B | 20T | 38W

NASZE PRODUKTY

0
TWOJE ZAMÓWIENIE
  • No products in the cart.