Więcej przepisów, filmy i praktyczne wskazówki znajdziecie na Instagramie Alicji.

PLACUSZKI MAK&CYTRYNA

Składniki na 1 porcję (4 placuszki):

  • 75g skyru naturalnego
  • 1 jajko
  • 35g mąki pszennej
  • 5g maku mielonego
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 2-3 łyżeczki erytrytolu
  • skórka i sok z cytryny
  • oliwa do smażenia

Dodatkowo:

Przygotowanie:
Wszystkie składniki na ciasto wymieszaj ze sobą na gładką masę, dodaj zest z cytryny i 1-2 łyżeczki soku. Patelnię delikatnie natłuść oliwą (za pomocą ręcznika papierowego wytrzyj nadmiar oliwy). Placuszki smaż z obu stron pod przykryciem przez ok. 5-6 minut, aż będą złociste. W międzyczasie pozostałą część skyru wymieszaj z sokiem z cytryny i słodzikiem. Gotowe placuszki podawaj ze skyrem, posypane makiem i polane kremem migdałowym.

Makro: 412 kcal, 31B | 16T | 37W

NASZE PRODUKTY

0
TWOJE ZAMÓWIENIE
  • No products in the cart.